B-day

BONNE FETE A MOI!!!

(mamma&pappa: om ni vill ringa pa min fodelsedag ar jag hemma tidigt pa morgonen eller sent pa kvallen. Bast ar att ringa klockan 14-14.30, eller efter midnatt... I SVERIGE)

puss.


 

Oralextas

Hejhej halla!

Igar var det Louis' fodelsedag! Det firade vi med tarta och akoholfri champange igar kvall. Idag ar det den stora dagen for om en timma far Jen reda pa om hon ar gravid! Spannade, laskigt och roligt pa samma gang. 

Skulle haft min muntliga presentation idag, var nummer 11 och det 10 stycken som hade sina. Haha, forst nasta lektion. Jag pratar saklart om mitt kara fosterland. Idag var det bla. tre personer som pratade om Bob Marley och en som pratade om ett svenskt viking-metal band som jag aldrig hort talas om (ganska sjalvklart eftersom jag inte lyssnar pa viking-death-metal.) 

Nu ska jag gora mitt fotomontage tjohooooo
pusspusspusspusspuss



helvetiskt kallt

Idag ar det ca miljoner minusgrader. Helt hemskt, sa fort man sticker ut huvudet utanfor dorren dor man lite inombords. Men som tur var, haha, slapp jag vanta pa bussen eftersom jag forsov mig och missade den. Men Lucie var en angel och korde mig hit! 

Bonne journee! - Julia 

TV-stjarna

Hejsan!

Idag borjade dagen med att jag joggade i snostorm. Eller kanske inte snostorm, men det snoade och blaste samtidigt. Det var val roooligt. Sen satte jag mig framfor TV (vilket jag nastan aldrig gor numera) medans jag vantade pa de andra sa vi kunde ata frukost, zappade lite bland de ca 50 olika kanalerna, och vad hittar jag om inte min valgorenhets konsert for MS!!! Jag visste att den hade visats pa TV men jag hade missat den, men nu hittade jag den helt by accident ! Haha, Jen ringde runt till alla mojliga och fick dom att satta pa TVn. Tyvarr var det precis i slutet, men anda, nu har jag varit bade pa canadensisk TV och radio haha!

Igar var jag, Jor och Marie-Pier pa bio och sag en spansk skarckfilm om barn. Den var OK, "Barnhemmet" borde den heta pa svenska. Idag ar det AFS mote, for nu ar det ungefar halva tiden kvar sa de ska borja forbereda oss pa hemfarden haha. Redan, men de sager att tiden kommer ga jattejattesnabbt nu efter jul och nyar sa det ar bra att vara forberedd. Motet ar pa Ozias Leduc (min skola) sa det blir val KUL.

Nu behover Jen datorn for hon ar med i en novelltavling som maste vara klar idag!

puss och kram - juliagiula

om 17 dagar blir jag 17 ar :)

Hejsan hoppsan!

Idag ar det torsdag, en helt underbar dag... not. Jag glomde pengar till engelskan som jag skulle lamnat in igar (fast det ar min larares fel), jag glomde gympaklader (for att jag hade skrivit fel i  min kalender) och jag hade en produktion pa franska, helt oforberett (for mig eftersom jag hade glomt bort det...). Men franskan gick ganska bra, men tanke pa att jag inte hade forberett nogonting alls. Det var bokreflektion och jag hade last den forsta Harry Potter haha. Jag svamlade massa om att karlek var huvudbudskapet och om varfor Harry hade blivit sa stor nar bockerna ar alldeles for langa haha. 

Idag ar det den stora dagen for Jen och Louis, for idag klockan 12 sker den stora befruktningen (aggdonationen). For mig vantar val en mycket jobbigare tid. Om Jen blir gravid kommer hon vara tvungen att ta det valdigt och det kommer betyda mycket mer jobb for mig i huset. Om hon inte blir gravid blir det nastan jobbigare....

Igar hade vi nastan stormen Inga-Lill pa besok. Det blaste som sjutton sa att bade katten och bilen holl pa att blasa bort. Det var ocksa arets forsta korovning och vi borjade med alla musikallatar fran Hairspray och West Side Story. Vi ska ha auditons for alla solon, samma helg som min fodelsedag. JIPPIE

Jag har er i mitt ljus! - JULIA

Sista dagarna pa jullovet

image103

Glad pask!

Imorgon ar sista dagen pa jullovet. Trevligt. Igar gjorde jag inte sa mycket, stannade hemma och ovade west side story som vi ska gora med koren och laste Harry Potter pa franska. Pa kvallen hamtade Robert och Yolande mig och Jen och vi akte till Montreal for att ata middag. Det var ett svenskt/kanadesiskt/danskt jazzband som spelade (anledningen till varfor vi gick dit) som heter Nordic Connect. Tva svenskar (piano och bas), tva halvdanska halvkanadensiska systrar (trumpet och sax) och en jag vet inte vad trummis. Jag hade mailat pianisten Maggie innan far att saga att jag skulle komma och att jag var svensk mm. sa efterat pratade jag svenska (antligen) med henne och basisten Mattias. Det var skont att fa traffa nya manniskor som jag kunde prata med utan att tanka sa mycket haha. 

Efterat sov jag hos Robert och Yolande och tidigt imorse begav vi oss tillsammans med Jor, Dorothea och Mateo for att glisser. Det kom jag precis hem ifran, man aker ner for ett berg pa uppblasta svarta runda saker. Det ar kul, vi akte i tag hallandes i varandras fotter haha. Ikvall har Glenna bjudit in mig pa middag! Jag har san tur, jag har verkligen hamnat bland snalla och generosa manniskor.   

Puss

Il fait crissement frette

men halla!

Idag var en vanlig jollovsdag. Fast med -20 grader sa det blev att vara inne. Fast jag tog mig faktist en joggingrunda pa morgonen for att det var sa fint med sol och sno. Jag har precis lagat kottbullar fran IKEA med ungsbakade gronsaker som vi ska ata till middag alldeles strax. Jag har kommit pa att quebecois ar valdigt likt goteborskan for bada sager helt utan anledning la.
Quebecois: (hela hela tiden, efter varenda mening lagger dom till la eller la la.) J'ai pris l'autobus la, il etait en retard la, mais ce bien ete quand meme la la. Mais calis, regarde celui la la, il est crissement beau.
Goteborskan: Jag kommer la fran goa glada Gotlaborg.
Okej, jag hade kanske inte mycket bevis pa att de var lika men anda... Det himla lalandet har smittat av sig sa jag kan nu saga att jag pratar inte franska, jag pratar riktigt go quebecois. Sista meningen pa franska dar var mest for att prestentera de fina svardomar som finns har. Klassikern ar tabarnak. Andra ar calis, crisse, asti (vet ej hur det stavas dock) mfl. Det ar ord fran kyrkan, jag tror calis ar bagaren for nattsvardsvinet, tabarnak ar typ altaret osv. Crisse ar sjalva Jesus. Folket tyckte att kyrkan hade for mycket makt = revolution. Kyrkan gick fran att vara valdigt viktig till nagot daligt och man darfor borjade man anvanda religosaforemal mm som svordomar.
Frette = riktigt javla svinkallt.

Idag fick jag skolkatalogen fran Rudebecks KUL! Pa mandag borjar skolan igen, inte lika kul...

a bientot mes cheris.

RSS 2.0