L'hiver est arrivé

TJOHOO DÄR HEMMA!

Jag ber sa HEMSKT mycket om ursäkt för min seghet här pa bloggen! 

Det som har hänt det senaste är att vintern har kommit till Montréal! För exakt en vecka sen kom den första snön = snökaos. Det snöregnade och vattnet frös och allt var klätt i is, träd, vägar, skolbussar, you name it.  Det blev stromavbrott pa torsdagen och det betydde ingen skola efter lunch!!! Luc skjutsade mig, Julie, Valerie hem till honom och vi spelade (efter att elen kom tillbaka) Dance Dance tills Jen kom och hamtade mig och vi akte till Montréal. Jen hade en spelning pa ett galleri sa jag kunde upptacka storstaden pa egen hand salange! I lordags tog jag och Jen oss upp för själva berget St Hilaire. Det var alldeles vitt och väldans vackert. Det kostar 4$ att komma in till Centre de Nature men jag gomde mig i baksätet och sa blev det halva priset. Vi at en liten matsack alldeles nara toppen, pa sjalva toppen var det for blasigt och kallt. Sen skulle vi aka till IKEA och Costco men det blev bara stressshopping (for 400$) pa Costco precis innan det stangde. Söndag var pluggdag, och IKEA dag! Tyvarr, och som vanligt, tog det alldeles for lang tid att komma ivag sa vi kom dit mindre an en timma innan stangning. Jag var jattestressad for jag ville ju till maten och vi var tvungna att ga genom hela affaren forst, och Jen ar inte varldens snabbaste manniska. Men tillslut och efter manga "JENNIFER, ror pa flasken kvinna" kom vi antligen dit. Det blev julmatshandling, kottbullar, sill, glogg, gravlax och pepparkakor + en massa annat som Jen tyckte sag gott ut. Pa toaletten traffade jag en svensk familj fran Skane med tva sma flickor! Dom bodde i Vermont och var i Montréal över dagen. Deras vagn var helt fullproppad med knackebrod och Marabouchoklad. 

Igar hade jag tva prov, ett franska grammatikprov och ett ekonomiprov. Det gick ganska bra, ekonomin var kobbig far det var 30 fragor och alla hade nastan en hel A4 text. Franskan gick faktist valdigt bra for sedan efterat rattade vi varandras prov och hon jag rattade var helt ute och cyklade, sa jag var i alla fall battre an henne. Fast jag har inte fatt resultatet an. 

I helgen ska jag sjunga pa radio! Det ar CBCs stora julkonsert med ungdomskorer och vi ska sjunga. Det ska bli kul, men det ar narvost for vi kan inte riktigt latarna. Det ar tre hysteriska franska sanger och tva ryska, later inte det trevligt och latt? 

Har jag berattat om min och Jens italienskakurs? Haha, vi lar italiernarna att spela gitarr och piano (jag ar inte direkt varldens basta larare men anda) och de lar oss italienska. Kanske inte riktigt vad jag behover, ett 4e sprak, men det ar kul. 

SNART AR DET JUL! Min jul kommer se ut som foljer, forst tva dagar ensam hemma, eller hos Robert, medans Jen och Louis firar 15 arig brollopsdag i Quebec City, sen tar jag bussen upp dit och vi spenderar sondaden tillsammans och bor pa fint hotell. Nu kommer hojdpunkten: sen aker vi till Louis pappa i norra Quebec dar medeltemperatuen ar -20 och man ater tre efterratter varje dag (enligt Jen). Vi kommer antaligen aka skidor och det blir ett ak sen maste man ga in och varma sig. Jen har planerat en massa saker att gora eftersom man ar inne hela dagen och maste ha projekt att underhalla sig med. Jag ska sy, spela piano, spela alfapet pa franska, titta pa fransk politik, laga mat och frysa i en vecka, WOOHOO. Snacka om hemlangtansframkallande aktiviteter. + att jag kommer typ ga upp 20 kilo av all mat. Eller sa kommer jag svalta for att allt kommer vara med kott. Som tur ar bor Karin fran Sverige inte sa langt ifran sa det blir val att jag rymmer hem till henne. 

Nu kommer jag inte pa mer att skriva, men jag har sakert glomt en massa. Ska forsoka uppdatera er med allt trevligt som hander har. Jag har nog glomt att beratta att Jorgelina har bytt familj och bor nu hos sin fadderfamilj, som bor tre hus bort fran mig haha. Sa nu tar vi samma buss till skolan och har gangavstand. Plus att hennes vardmamma ar Roberts syster. Hon har det mycket battre!


HAVE FUN! Amusez vous! - Julia


MDCV - merci dieu c'est vendredi

HEJSAN HOPPSAN I LINGONSKOGEN

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Mer an att igar sag jag Shrek den tredje hemma hos Robert och det var KUL. Imorgon at det lordag och jag ska bowla med AFS. 

GODNATT

Je m'excuse

Hej!

Jag har inte kunnat uppdatera pa ett tag for internet pa den sega gamla datorn har pajat (kunde inte bli battre...). Z&L har akt till Ls syster i Costa Rica och jag trodde de hade tagit med sig sin dator for jag hittade den inte och jag tankte skit ocksa, nu har jag bara datakunskapen i skolan men jag hittade den i ett skap (kattmaten var i det skapen...typ)! Sa nu kan jag anvanda den hur mycket som helst!! (ar man Gunilla-klepto sa ar man...) 

Men nu ar klockan 22 och jag ska ata efteratt, skriver mer imorgon pa info (datakunskap). 

Je vous aime - Julia

Halloween

GODMORGON!

Igar var det Halloween! Det var en upplevelse... Nastan alla var utkladda i skolan och vi hade en kostymtavling. De som vann i sec 4-5 (jag ar i 5) var Marge och Homer Simpson men dom som var bast var dom som vann i sec 2-3, ett kylskap och en spis. Kylskapet hade allt, mat, hyllor, etc. Jag var inte utkladd... Nagon hade tagit min affroperuk.. De flesta utkladnaderna var bara utflippade, men det var valdigt kul! Pa kvallen akta jag till Glenna for hos oss kommer det inga barn och ber om godis. Glenna lanade mig en klanning sa att jag iallafall var lite utkladd. Luc var ett far hahaha. Det kom massa sma sota barn! Sen kom Jocelyne och hennes kompis forbi och jag foljde med dom en liten bit. Efter bara en halvtimma hade jag faktiskt ganska mycket godis! De andra hade varit ute i tre timmar, min hog sag pinsamt liten ut jamfort med deras... Men nu har jag i alla fall firat en kanadensisk Halloween! Efter traditionen sortera godis och slanga bort allt ackligt (fast i ar andrade dom det till ge Julia allt ackligt for hon vet inte vad som ar gott eller inte haha) tittade jag och Luc pa Anger Management. 

Igar var det ocksa en svensk dag, sa fort det ar nagot svenskt sa ar det en svensk dag... De spelade Carola och Rednex under kostymtavlingen och jag sag minst 4 pippi langstrump under dagen! Fast ingen vet att hon ar svensk, som med allt annat som ar svenskt (forutom IKEA). Fast det finns en lat som alla vet och jag far alltid höra "I know a swedish song!" Det ar Boten Anna... Hahaha. Peter Bjorn and John ar ocksa kanda har, men ingen vet var dom kommer ifran, och det finns en kille skolan som alltid har en Hammerfall troja. 

Maintenant je vais travallier blaaa 
Tack och hej, leverpastej - Julia 

RSS 2.0