Tjohoo

BONJOUR!

Jag hade en svenskhelg, i fredags var jag pa H&M, pa lordagen fick jag prata svenska med skandinaverna och pa sondagen akte jag och Lucie till IKEA!!! Lovely. Höjdpunkten var The Swedish Grocery Store, jag kopte lingonsylt, kanelbullar, delicatobollar, pepparkakor, ballerina och Daim. UNDERBART! Fast det kommer ju inte att gora mitt problem med alla byxor som ar for sma battre...

 Igar var det mandag, jag var vääääääldigt trött och det mesta var bajs. Men sista lektionen var det franska, och fotografering för graduation. Medans dom andra blev fotade lärde jag min lärare svenska. Han kan nu säga Du är dum, Du är söt (fast han tror att det är nagot daligt, han gar runt och säger söt söt söt) Hej, Ja, Nej osv. Fotograferingen var...speciell. Det är det STORA bilden här, den kommer sitta pa väggen hemma och hos mormor för alltid!! Det är i alla fall förklaringen varför alla är sa stressade över bilden, gar upp (i alla fall tjejerna) tva timmar tidigare för att locka hela haret, har ögonskuggor i konstiga färger och läppstift. Jag hade fargat mitt har kvallen innan och tagit mig lite tid att platta det, sminka mig hann jag inte pa morgonen sa det blev lite mascara pa toaletten, men än sa blev det inte för mig. Sen far man pa sig en kapa. En bild helt vanlig, en bild med en ful blombukett och en med hatten och diplomet (eftersom man ska halla det pa bilden har de ocksa varit och fatt manikyr). Jag tyckte allt var mest komiskt, sa jag ser i alla fall glad ut pa bilderna hoppas jag haha. 

Sen var det körövning, eftersom det är Halloween pa onsdag flyttade dom det till idag. Och eftersom det var flyttat var det inte sa manga där, sa det var ganska trakigt. Sen väntade jag 20 min pa Louis i kylan. JAG KOMMER INTE KLARA VINTERN HÄR! Det är redan alldeles för kallt för mig. 

Imorgon är det Halloween, här är det tydligen större än i USA sa det blir väl kul. Men jag tror inte det blir nagon trick or treat för mig, jag tror jag stannar hos Glenna och lurar barnen som kommer istället! Moahaha. 

Bilder fran i lördags kommer när jag fatt bilder fran de andra som var där!

Kalla Canadensiska vinter kramar - Julia

La grande mascarade

Igår var jag med AFS på La grande mascarade! (http://www.grandemascarade.com/) Det var en stor gatufest för Halloween i gamla Montreal på en stor populär gågata. Det var tält, stånd och massa människor som gick omkring och skrämde oss. Jag var utklädd till disco-drottning med världes största afro och helt klädd i silver. Mitt hår är nu med i jag vet inte hur många fotoalbum runt om i världen, både för att det var så stort och för att folk kom fram och tog kort på mig. Haha, jag var som en kändis whohoooo! Jag var med min favorit danska Hanna och hon var sjukt lättskrämd. Sen blev det problem med skjussning hem och när jag kom hem var klockan halv 2 på morgonen. Jennifer var sjukt orolig och när jag kom hem satt vi i bastun (för att inte störa mina "rumskompisar") och pratade. Jag fick en predikan om hur jag alltid måste ringa henne om det är planer ändrade, och om hur dom Isabelle, Jorgelinas värdmamma, är. Haha, men sen blev allt bra. Nu sitter jag hon Z&L och vi ska äta crepes och dricka varmchoklad med oroes. Vi köpte Oreos och för att inte äta för mycket fick jag uppdraget att gömma dom. Louis visste ingenting om det, det var bara jag, Jen och Z&L, och det var han som hittade dom under mitt handfat i badrummet haha. Han trodde alla var mina. 

Smaklig måltid, Julia 

Le p'tit bonheur

HEJ!

Jag tanker borja med en liten karleksforklaring till min franska larare, M. Bastarache. Han ar ungefar lika lang som pappa (alltsa kort), har snygg stil, paminner valdigt mycket om Olle (min bror for dom som inte vet) och kan inte vara serios 5 minuter. Dessutom pratar han engelska eller valdigt langsam franska med mig, till skillnad fran vissa andra larare, och han later mig strunta i det dom andra gor pa lektionerna. Det kanske inte ar sa bra i langden, men i korten höhöhö. Han var pa Oshega och sag M.I.A. och lovar att beratta for mig nar hon kommer hit igen (eftersom jag har henne pa min kalender). I for sig tvingade han mig att skriva den argumenterande texten men det gick faktiskt ganska bra, sa det var ju bra att han tvingade mig. Sa Monsieur, tack för att du finns och förgyller min graa vardag! 

Annars har dagen varit ganska bra, vi var bara tre personer pa dansen sa det var ganska trakigt. Fast lararen upptackte äntligen att jag faktiskt har dansat forut. Ikvall ar det kor fast jag kan inte fa skjuss (stavas det sa? jag glommar bort svenskan...) av Anaïs mamma forran halv 6 sa jag ska ga bort till affaren dar Lucie jobbar och sitta dar i en timme. Men det blir nog bra tralalala. 

Pa fredag ar jag ledig! Underbara dag! Jag ska forsoka kopa lite nya byxor for snart sprangs dom hela bunten. Och min kamera har mystiskt gatt sonder, och IKEA vantar fortfarande pa mitt storslagna besok, sa det bli mycket att sta i den dagen. Pa lordag ar det Halloween-firande med AFS. Da kommer Julia forvandlas till afro-queen. Halloween ar ju som sagt ganska stort har, det hander mycket pa onsdag da det ar sjalva dagen. Folk dekorerar sina hus som om dom inte vore kloka. Hemska, stora plastpumpor och fula, hemgjorda tygspoken vart jag an ser. Idag sag jag en tradgard som dom dekorerat till en kyrkogard, orginellt ma jag saga. 

HEJ DA

Ps. Idag fragade min ekonomilarare vilka sprak jag pratade. Eftersom hon blev "besviken" nar jag "bara" pratade tre sprak, slog jag till med att jag pratade norska och danska ocksa. Men det kan val stämma? Jag kan ju prata sa att norskar och danskar forstar mig :) och nar jag pratar med Rasmus fran Danmark  maste jag lagga till den danska charmiga grotigheten for att han ska forsta ds.

lite bilder

 image99
Vi tre


Ni far halla till godo med dessa tills det kommer fler!
     
1. Julia i NY 2. Hugga ved i skogen, jag ikladd hangslebyxor, Zane, Lucie och Zanes kusin 3. Hostutsikt fran huset 4. Skolans musiklinje spelar filmmusik 5. Isabelle och Jorgelina

pussar och kramar

J'ai un mouche dans ma bouche

Hejsan,

nu sitter jag i skolan med världens huvudvärk efter en rolig men intensiv helg... Den började med bio och restaurang besök med Lucie och Zane, vi sag "Micheal Klayton" och at musslor! 

Sen var det upp tidigt pa lördag morgon för att bege sig till Laval. Det var dags för collque med AFS, alla träffas, studenter, familjer, faddrar, mm. för att prata om sin upplevelse och sina problem. Vi studenter gjorde inte sa mycket pa morgonen, vi "planerade" varat uppträdande till talentshowen. Jag var den enda svensken, sa först planerade jag och Elina fran Finland att vi skulle göra sma grodorna och sen fa alla att dansa jenka. Sen blev alla skandinaver i en och samma grupp. 

Efter lunch var det dags för aktiviteter. Vi delades in i grupper och diskuterade varan upplevelse, pratade om det perfekta aret, vara förhoppningar, vara problem osv. I var grupp pratade vi mest om mjölk... Sen gjorde vi collage, saker vi gillar och saker vi inte gillar med varan familj, Canada etc. Föräldrarna gjorde samma sak och sen skulle vi diskutera det vi inte tyckte va bra och försöka lösa det. 

Efter middagen var det dags för talentshow! Efter smasyskonen var det vi skandinaver. Vi gjorde en väldigt sofistikerad dans till Mamma mia. Det var sjukt kul och det var langesen jag skrattade sa mycket, det var skönt. Alla studenter är jättetrevliga och sociala sa det var en underbar, men lang dag...

Söndag var först prata med Annika min kära i USA och sen bege sig till St Hilaires museum. Det är ett väldigt litet museum, ett rum, och det var det jag skulle "vakta" i 4 timmar. Hemskt kul. Speciellt när det är sommarvärme ute och inga gäster. Tjejen som satt i receptionen var trevlig sa sa jättehemskt var det inte. Det var volontärarbete, jag gjorde det för konsten haha. 

Sen var det konsert! Jennifer och tre väldigt bra musiker spelade blues pa en italiensk restaurang i Beloeil alldeles intill St Hilaire. Hela publiken var kompisar till Jen eller AFS människor sa det var jättebra stämning och kul att känna nästan alla. Och konserten var verkligen jättebra!!! Trumkillen var som ett djur bakom trummorna, pianisten var hur bra som helst och bade sjöng och spelade, basisten var trakig med bra och Jennifer, jag vet inte vad. 

Just nu haller jag pa med en argumenterande text i franksan, det är lite förjävligt. Och senare i veckan ska jag ha muntlig redovisning. GALET.

Nu vill jag veta vad som händer i Sverige Sverige älskade land - JULIA

LISTDAGS!

Goddag ni dar hemma i Suede,

det ar dags for lite listor. Med risk for att bli valdigt materialistisk och gotte-grisig, kommer har en lista pa det Julia SAKNAR!

  • ALLA, familj, slakt, vanner osv. Ingen nämnd, ingen glömd. 
  • Mitt piano
  • Lösgodis
  • Min säng
  • Dator som fungerar
  • SVENSKA
  • Kaviar
  • Filmjölk
  • Vanlig mjölk
  • FIKA
  • Kanelbullar
  • Chai Latte
  • Pappas pannkakor
  • Lantchips
  • Kläderna jag glömde eller inte tog med...
  • Svensk TV
  • Mario Cart, Donky Konga
  • Sparvagnar och bussar (kunna ta sig fram utan bil)
  • Kvällspromenader
  • Murmel
  • GUK
  • Vanlig tvattmaskin som tvattar rent...

Nu kommer den elaka listan, saker Julia stör sig pa, je m'excuse, but... 

  • Jennifers franska uttal
  • Jennifers uppassande pa Louis
  • Att Louis inte hjalper till med disken
  • Skolbussen
  • Jag har ingen varme i mitt rum
  • Jag kan inte kommunicera med folk
  • Dumma och hogljudda kanadensare
  • Kanadensiskt mode
  • Min toalett som det blir stopp i hela tiden
  • Tvattmaskinen tvattar inte rent
  • Man kan inte duscha efter jympan
  • Jag maste skriva argumenterande text pa franska
  • Jennifer och Louis pratar for mycket engelska med mig
  • Att frimarken kostar 1,55 $ 
  • Att Jennifer inte har nagot tidsberepp och tror att allt tar 10 minuter. Jag har lart mig att alltid dubbla hennes tid och att vi alltid aker 50 min efter vad vi har sagt... 
  • Att Louis tycker att Jennifer ar en valdigt smart kvinna for att hon visste att 180 grader var en halvcirkel
  • Sa jag dumma kanadensare? 

Jag var bara tvungen - Julia

ps. listan pa det jag gillar skulle bli for lang for att ta med...:)



mardi...

Hej alla glada underbara!!!!

Ny vecka, ny dag. Jag har haft en kul men jobbig helg. I fredags var det middag hos Z&L och sen var det tidigt upp pa lordag morgon for jag skulle jobba hos Glennas familj. Dom ager tva fastigheter utanfor Montreal och det var dags att renovera sa Julia went handig! Och jag besegrade mina radslor, jag stog pa ta pa stegar i garderober, snacka om ungersk-minaret flash-back. Det var jobbigt... Men det var ocksa 8 $ i timmen! Pa kvallen var det canadensisk film om altzheimers. Det var ungefar sa kul som det later, en riktig Julia-grater-hela-tiden-film. Sondag var det upp tidigt igen for det var dags att ta jeepen ut i skogen och hugga ved! I snickarbyxor slapade jag halva trad och sen sagade vi dom i bitar och korde hem allt. Det var kul! Dom varmer namnligen upp huset med ved for att spara elektricitet, som riktiga lantisar. For nu ar det kallt har, och det kommer bli mycket kallare. Jag har ingen uppvarmning pa mitt rum utan det enda jag har ar Z&Ls kamin. Men dom ska fixa varme innan det borjar snoa har dom lovat... Sen traffade jag Roxane pa hennes jobb och vi gjorde och at poutine, ost+pommes frites+mer ost+ sas. Typiskt quebecois, valdigt speciellt. Sen gick vi till den stora berommda chokladaffaren och at underbar choklad  och  sen hem till henne. For att vaga upp allt onyttigt vi at gick vi overallt i hostvarmen haha. Pa kvallen var det hemlagad pizza med Z&L och sen sooooova. Jag forsov mig saklart pa mandag morgon... Lucie skussade mig till skolan och det var som vanligt, segt och jag ville helst sova. Efter skolan tog jag en joggingtur (jag sprang vilse och fick rusa genom tradgardar och privata tomter haha) och sen var det middag for en kompis till Jen hos en annan kompis. Idag ar det fest for Glennas for hon fyller ar. THE FUN NEVER STOPS! Men just nu vill jag helst ta en paus fran allt det roliga och bara sova... Jag har varit lite seg med att svara pa mail, men sa fort jag far tid ska jag gora det. I'm sorry... Jag ska ocksa lagga upp fler bilder!

Jen har lovat att vi ska aka till IKEA i veckan, ser fram emot det! Marabouchoklad, lingonsylt, knackebrod here I come. 

Bisous, 
Julia

New York, New York...

Hej alla glada!

Jag har haft en underbar helg i New York!!!! Det var valdigt intensivt och jag lider fortfarande av somnbrist... Vi var lediga mandag sa vi passade pa att aka iväg. Det var jag, Jennfer, Glenna och Jocelyne som gav sig ivag direkt efter skolan i fredags och efter en lang bilfärd kom vi fram till moster Abby's hus i Whiteplains utanför NYC. Vi sov som stockar pa luftmadrasser i hennes vardagsrum. tidigt pa lördagmorgon tog vi taget in till storstaden! Där fick vi reda pa att UA (Uncle Arthur, Jen's RIKA morbror) hade fixat rum at oss pa Waldorf Astoria (http://www.hilton.com/en/hotels/content/NYCWAWA/index.jhtml;jsessionid=1D4W254L0UJVYCSGBJN2VCQ, länkgrejen funkar inte här)!!! (700 $ per natt I'm tellin' ya) Efter besök pa Guggenheim, som var lite av en besvikelse för byggnaden var under reperation och jag hade sett framför mig stora salar med massor med konst, men det var fortfarande väldigt bra, där träffade jag ocksa ett svenskt par, och sushilunch med Jen's bror checkade vi in och fick reda pa att han hade fixat en svit pa 27 vaningen (översta) för TVA nätter. (Vi hade nämnligen tänkt att vi skulle spendera andra kvällen hos Abby, UA's ex. Vi kände oss lite förvirrade, vi ville vara snälla mot Abby men kunde vi tacka nej till en kväll pa lyxhotell?) Efter manga om och men bestämde vi oss för att stanna i NYC, för da kunde vi stanna längre inne i staden och sen ga upp tidigt pa mandagen och äta frukost med Abby. Efter hotellet gick vi till Macy's, världens största affär. Tyvärr hann vi inte vara där sa länge. Sen var det middag med UA och tvillingarna Joe och Matt, UA och Abby's smatt förstandshandikappade söner. Dom ar valdigt snalla, sociala och smarta men dom beter sig lite som 10aringar (dom ar 19) och man han lite svart att forsta vad dom sager. Dom ar inne pa saker, Joe gillar just nu stenar och mystiska djur och Matt gillar pingviner och gront. Vi at pa Micheal Jordan's restaurang i Grand Central Station. Inte nog med det, vi satt i hans privata maltidsrum där han brukar äta när han är där, med stangda dörrar och nästan en servitris var. (UA förtjänst) Efter sömn i en underbar säng gav Glenna, Jo och jag oss iväg tidigt till Chinatown. Jennifer gick pa Museum of Natural History med sina kusiner (Joe och Matt). Vi träffades och at lunch pa NY popluläraste deli. Sen var det BROADWAY SHOW!!! The color purple. Sjukt bra. Grät fran första laten haha. Sen gick vi pa Ripley's Believe it or not, jag var helt utpumpad sa det var kanske inte det basta vi kunde gora men det var ganska kul. Det var saker som kossor med ett ben pa ryggen, folk som kunde gora konstiga saker med kroppen osv. Jag kan vika min tunga och det betyder att jag ar 1 av 1000 haha. Jennifer blev stolt. Efter middag pa en valdigt typisk amerikans restaurang, tank roda plastsoffor, vita, platsbord och pommes frites sa vi hej da till UA och tog metron till Staten Island. Med vara sista krafter gick vi till fargan ut till Ellis Island men bestammde oss for att inte ta den. VI nojde oss med att se frihetsgudinnan fran fargelaget med vara kikare for vi var ganska sa trotta efter tva langa dagar i NY. Nar vi skulle aka tillbaka hamnade vi pa fel tag (for att tanterna ar ganska forvirrade) och jag och Jennifer hann springa av nar vi fick reda pa det. Taget gick namligen at fel hall sa Glenna och Jo hamnade i Brooklyn haha. Vi stod kvar pa stationen och Jen blev jattebajsignodig (haha hon vill nog inte att jag skriver det).Till slut som dom och vi sprang langs taget som varsta FBI agenterna. Nar vi om fram var det fort till toaletterna. Sen kopte vi rosa och lila nagellack och satt pa rummet och malade, helt forjavligt fult. Det slutade med att bara Glenna hade forskrackligt fula lila naglar.  Det hade varit ett brollop pa hotellet och Jen och Glenna gick dit och plockade av den 500,000$ dyra blomsterdekorationen. Det var orkideer i tusental, men det var faktist inte fint. Det var for mycket. Dom skulle slanga allt sa vi smugglade hem nagra. Sen var det vackning alldeles for tidigt pa mandag morgon for att aka ut till Whiteplains igen. Vi at fruksot med moster Abby, bytte om (vi hade ju lamnat vara vaskor dar for att vi trodde vi skulle sova dar) och gav oss ivag hem igen. Fast forst stannade vi pa ett stort outlet-center fast det var inte sa bra sa vi bestamde oss for att aka till Plattsburgh och shoppa dar istallet. Men efter lunch kor Jen fel och vi hamnar i en liten stad dar dom har TjMaxx (stor kedja med designer klader for LAGT pris). Vi spenderade ganska mycket tid dar och sen akte vi raka vagen hem. Kom hem vid midnatt och var ganska trott i skolan dagen efter. Oj, sa mycket det blev om bara en helg. Maste bara tillagga att UA ar valdigt mystisk, visst jag var jattetacksam att han bjod oss pa allt men han bestammde lite for mycket over var helg. Han tog forgivet att Jen skulle folja med pojkarna pa museet, egentligen vi andra ocksa men jag och Jo vagrade, och tyckte vi skulle ga pa en till musikal bara for att ga med pojkarna. Han bestamde var vi skulle ata, vart vi skulle ga och var vi skulle sova. Eftersom Abby och han inte pratar mer an om sina barn kandes det som om han bokade tva natter bara for att javlas med Abby. Det ar flera i familjen som har brytit kontakten med UA just  for att han ar envis och styr over folk. Hur som helst hade jag en intensiv men underbar helg och vi planerar redan infor nasta NY besok!

Igar hade jag min forsta konsert med koren, det var kul. Alla ar valdigt trevliga. Efter det at vi middag pa en sportrestaurang och det var hockeymatch. Det var ganska bra stamnig och jag kan tanka mig hur det maste vara pa en riktig hockeymatch. Tydligen hade maten dar inte sa bra rykte for Louis fragade om det minst ackliga.

Det blev ett LANGT inlagg, nu ska jag hjalpa Jen med middagen och sen ska jag hoppa direkt i sang for idag har jag varit hemma fran skolan med migran. For those who miss me: SNART KOMMER JAG HEM! haha, sjalv tanker jag, hjalp jag har bara 8 mander kvar!!! TACK for alla roliga kommentarer jag har fatt! Det ar jattekul att fa hora fran alla. Den som kommenterar mest far en present, och om man skriver mycket har man storre chans att fa ett julkort.

Per oggio basta,
Julia

(Demain, je vais aller a Montreal avec Jorgelina, peut-etre, et en samedi je vais travallier chez glenna! C'est noir parce que je ne peux pas travallier ici... et en dimache je vais manger le poutine avec une amie de l'ecole, Roxane.) 

RSS 2.0