URAQT

Hej!!

Roliga saker som hant de senaste dagarna:

Fredag: INGEN SKOLA! TGIF. Malade möbler, kanske inte sa kul. Louis' syster Renée med familj kom! Pa kvällen var det judisk högtid, Yom Kippur med Jennifer. Rabbin var väldigt trevlig och det var väldigt intressant alltihopa. Hamnade pa Costco pa vägen hem, ett ICA maxi i jatteformat, kände mig liten i en värld där allt var bigbigbigbigpack. Billigt  men helt onödigt. Vi ville bara ha en ketchupflaska men var tvungna att kopa tva enorma. Är jag i nordamerika sa är jag.  

Lordag: Stor familjefrukost med äggmackor och sedan westfalian till stranden med Zane och Lucie sa Louis kunde kitesurfa i vinden. Första gangen jag solat och badat i september. Jag och Zane gav oss ut med den nya kajaken, blött men sjukt kul! Zane är en av de roligaste personer jag träffat, han kan härma nästan allt och alla. Pa kvällen var det spansk konsert med Renée, hon är operasangerska. Da hade även pappa Claude med flckvän kommit.

Söndag: AFS träff (lokalföreningen) hos oss, äppelplockning och picknick bland äppelträden. En av conseiller-familjerna bodde i GBG, i Masthugget, 97-98 och pratade svenska! Pappan pratade bäst men jag pratade även med dottern som hade gatt pa ISGR.  Vi pratade tre sprak, svenska, engelska och franska haha. Pa kvällen var det stor grillning med familjen, Z&L och Bernadette med dotter. 

Onsdag: Jennifer hamtade mig pa skolan och korde mig till en körovning. Dom pratade engelska, tack och lov! Efter övningen hade jag audition och jag blev antagen i South Shore Children's Choir. Childern som är 9-16 men mest sjunger jag bara med jämnariga och det är väldigt skönt! Alla var trevliga och nyfikna pa mig och Sverige sa det känns mycket bra tralalala. 

Idag: Franska grammatik prov. Hjälp mig. Det var inte fruktansvärt men ganska hemskt. Fast läraren är snäll sa kanske ska det ga bra iaf . Försov mig IGEN sa Lucie och Zane korde mig IGEN. Forut vaknade jag automatiskt 7.20 men nu vaknar jag inte forran Zane bankar i dörren som skiljer mitt rum och loftet at haha. Ga in pa hans hemsida: www.zaneturner.com, han är grym. NASTA VECKA AR DET NYC!!! (Mamma, du maste faxa ett brev! Du kan faxa direkt till Robert om du vill, jag ska fixa fram hans nummer. Hoppas ni har det underbart i värmen!! Här var det höst i nagra dagar, sen blev det sommar igen men idag öser regnet ner.)

Maste erkänna att jag är i en svacka, saknar alla sa fruktansvärt mycket nu. Jag far hemlängtan av minsta lilla grej som paminner om Sverige och hemma. Bara det att vi sjöng Imagine pa musiken fick mig att fa hemlängtan.  

Puss och kram


hejsan hoppsan i lingonskogen!

Jag har lagt upp lite fler bilder pa resedagboken! Ska forsoka skriva lite ocksa nar jag kommit hem. PUSS

ps. Jag och Tatiana fran tyskland var bast i klassen pa ekonomiprovet hahaha ds. 

Bilder!

  
1. Solnedgang, Cape Cod, USA 2. Boston fran bilen haha. 3. Bring it on!

ÄNTLIGEN

Hej!

Det var ett tag sen sen sist, men det är bade för att jag inte har tid och att inget riktigt spännade händer... Det är mest skola och efter det plugg mm... Men igar hände lite saker! Efter skolan (som innehöll bla. tva prov, ett oförberett matteprov och ett ekonimiprov) akte jag med Jennifer till Montréal. Hon sjunger pa en jazzresturang i vieux Montréal, gamla Montréal. Det är väldigt vackert, jag gick runt och tittade pa de gamla husen, pratade med Brasilianare fran Rio, at glass och hjälpte hemlösa. Det var en väldigt varm dag för att vara en höstdag. Det har blivit kallare men igar och idag har varit varma och soliga. Eftersom vi kom hem ganska sent tyckte Jennifer att jag skulle fa lite sovmorgon och att hon skulle köra mig till skolan kvart i 9. Sa jag ställde klockan pa 8, och somnade som en stock. (efter att ha öppnat ladan med vinterkläder som kom igar! Fina bilder och efterlängtade tofflor!) När jag vaknade tittade jag pa klockan; 8.30!!!! PANIK! Jag kastade mig in i duschen, sprang över och kastade i mig frukost, slängde ner lunchen i en lada, men... var är Jennifer? Klockan är ju...7.50.  Jag hade sett fel. Sa det var bara att lägga sig igen och sova en halvtimma till. Sen körde Lucie mig till skolan efter frukost nr tva. 

Nagra rättelser:

Jennifer och Louis har bara bott här i ca 4 ar, innan bodde som i LA.
Dom har inte 25 äppelträd dom har minst 50. (Jakob skulle älska det)

Jag lyckades inte lägga upp bilder här fran skolans dator men jag har lagt upp nagra pa resedagboken, användarnamn romanen. (Bilddagboken och facebook är blockade av skolan) Det är lösningen tillsvidare! 
I tisdags var jag och kollade pa en kör som jag kanske ska joina. Det är mest tanter och gubbar men det lät helt okej. VI ska ocksa kolla upp en ungdomskör inte sa langt härifran. Jag var där men en väldigt trevlig tant, förlat dam, som heter Claudine. Hon är kompis med Robert sa det var sa jag kom i kontakt med henne. Innan kören at jag middag hos Robert, han gav mig marabou choklad och svenks marmelad! Han hade varit pa IKEA och tänkte pa mig haha. Jag har ocksa börjat dansa, dag 1,3,4,5 och 8, ca en halvtimma. Det är inte väldigt bra, men det fungerar och det är gratis (och jag är bäst moahahaha). Dag 4 är lite bättre, da är det en elev som är lärare. Imorgon väntar ingen skola, Yam Kippur, (=fasta?) och Montreal. I helgen är det flamincofest och äppelplockning. Blev bjuden till Quebec med en skolkompis men var tvungen att tacka nej... Hoppas allt ar bra! Mer bilder kommer.

PUSSAR OCH KRAMAR! 

Bilder?

SALUT!

Tankte att jag skulle lagga upp lite bilder har men deras dator ar 100 ar gammal sa det gick inte sa bra... Vill inte tranga mig pa langre hos Zane sa jag vantar till att dom har kopt en ny dator eller tills jag har datakunskap nasta gang!

Idag fick jag kort ifran Annie och Susanne, tack sa hemskt mycket! Det var valdigt roligt och gulligt!

Idag skrev jag in mig till skolans dansgrupper, klassiskt och modernt ska jag dansa. Det ar gratis och inte jattedaligt! Det ar en elev som ar larare och hon ar jattegullig sa det ska nog bli bra. Nu ska jag plugga matte och franska (jag har tva texter pa franska som jag maste skriva, ett brev till min mattelarare och en indroduktion till en argumenterande text, har ni hort pa maken). Sen ska jag ata pizza, sjalv, och vanta pa Louis sa han kan ratta mina laxor haha. That's what he's for som Jenny sa, Daddy French. 

Pussar

ps. folk undrade hur jag ramlade av bussen. Man gor sa har, man tar pa sig halkiga skor och sa liksom glider man ner for trappstegen och landar pa rumpan. OBS prova inte. Holl nastan pa att missa bussen igar, detta med skolbuss ar ingenting for mig...ds. 

Dagarna som gatt

Hejsan hoppsan!

Ett litet snabbgenomdrag...

Fredag: Middag med min "fadder" Robert och hans fru, som jag inte vet namnet pâ, pâ en asiatisk restaurang. Det var trevligt! Eftersom dom har en "dotter" i Stockholm visste dom mycket om Sverige, nästan mer än jag, och dom är där flera gânger om âret. 

Lördag: Ankomstläger med AFS i Montreal! Det var väldigt trevligt och jag fick prata lite svenska med norskorna och danskarna. Dom delade upp grupperna sâ att alla frân Norden kom i samma grupp, alla spansktalande i samma osv. Lite trâkigt med ganska kul! Jag var den enda svensken, Karin och Sofia bor för lângt bort och Petter i engelsktalande, sâ det kändes lite ensamt... Vi fick reda pâ att tjejer som âker utomlands gâr upp i vikt trots att dom inte äter onyttigt och tränar. Det har med att maten är annorlunda och kroppen inte är van vid det. Jag förbereder mig... Jag äter faktist nyttigare här, i alla fall inte lika mycket godis. Sen ât jag, Jorgelina, Jenn, Louis, Lucie, Zane, Jack och Elizabeth middag pâ en mexikansk restaurang i Montreal. Det var väldigt trevligt och sedan gick vi pâ 80-tals disco pâ en klubb som heter Electric Avenue!

Söndag: Efter en underbar frukost hämtade Robert mig, lite för tidigt, och vi plus Dorothea frân Schweiz och Matteo frân Italien gick vi pâ amerikansk fotboll. Fattade inte riktigt reglerna men det var kul i alla fall! När jag kom hem och gick in i köket fick jag en chock för där stod 4 personer jag aldrig sett förut... Men det visade sig bara vara Glenna och hennes familj som gjorde middag som vi alla ât i trädgârden. Hennes son Luc gâr pâ samma skola som jag men ett annat program. Vi gjorde äppelkompott och sen tittade vi pâ början av en spansk film, Only human. 

Mândag:  Skola igen...  Det var dansuppvisning pâ lunchrasten och dom var faktiskt väldigt duktiga! Det var ett par som dansade pas de deux, det var lite töntigt... Pâ musiken sa läraren helt plötsligt SJUNG SJÄLV! till mig när vi satt och övade en lât. Frâga mig inte varför han gjorde det men jag gjorde det och det var ganska sâ pinsamt. När jag kom hem hade Jennifer hittat ett skrivbord (hon hittar saker pâ gatan ibland som hon tar hem) som vi piffade upp lite och bar upp pâ mitt rum, eller Zane och hans snygga bror bar. Sen gjorde jag totalt misslyckade kanelbullar, jag vet inte vad jag gjorde för fel...  Vi ât middag till slutet av filmen, den var sjukt bra!! Rekommenderas verkligen! 

Bered er inte bara pâ en tjock Julia utan ocksâ en Julia utan stil, för det har inte kanadensare. Pâ skolan är det nân slags blandning av 70-, 90-tal och hiphop plus exentions, för stora skor och slingor i knasiga färger. 

Saknar er alla!!! Massa pussar och kramar / JULIA

ps. NY i oktober ds.  



Laggdags

HEJ!

Bara ett litet kort inlagg, jag maste ga ner och hjalpa Jennifer med disken och sen maste jag verkligen sova...
Jag far egentligen inte anvanda datorn fro jag har skadat min arm... Louis ar kiropraktor sa jag har i alla fall profesionell hjalp! Jag har ocksa blivit sjuk, forkyld. Sjuk och skadad, Zane undrade vad Jen och Louis gjorde med mig.

Skriver mer imorgon nar jag har datakunskap. PUSSAR

Datakunskap!

Hej! 

Nu sitter jag i skolan och har datakunskap sâ jag passar pâ att skriva lite! 

Igâr ramlade jag av skolbussen och dagen fortsatte nastan likadant. Jag störde mig pâ det mesta och pâ kvällen var jag sâ trött att jag nästan bröt ihop... Jag skärpte mig senare när Louis kom hem och vi tittade pâ utflippade canadensiska humorprogram. När Jen kom hem vid halv 11 sov jag nästan i soffan... 

Idag är allt bättre! Jag kom ihâg att ställa väckarklockan sâ jag försov mig inte och idag har jag bara roliga ämnen! Efter lunch har jag min första gympalektion. Appropâ lunch sâ fâr jag mer mat nu, idag fick det inte ens plats i väskan, sâ försvinner gör jag nog inte... 

Igâr hade jag min första musiklektion och jag mâste välja om jag vill spela trombon, trumpet eller saxofon. Jag vet verkligen inte vad jag ska välja, i alla fall inte trombon. Hjälp mig! (Pappa, vad tror du är lättast?) Musikläraren var rolig och hade komplex för sin tunga haha. 

Det kostar 2$ att skicka brev till Sverige sâ räkna inte med mânga brev frân mig... Jag ska skriva sâ lângt mina pengar räcker, sen fâr det bli mail. Men jag kan alltid ta emot brev :) 

Märker ni att jag nu kan skriva â, ä och ö?! LOVE IT! Fast jag kan inte göra det hemma...

Jorgelina har det inte sâ lätt här. När jag sa att jag hade tittat pâ teve med pappan sa hon "I don't have a dad and I don't have a TV". Hon trivs inte sâ bra i familjen för dom är ganska strikta och dom pratar bara franska... Hon är ocksâ ganska bortskämd sâ hon tycker det är jobbigt när dom vill att hon ska hjälpa till. Jag hjälper till mycket för att jag vill, annars känns det oförskämt och otacksamt. 

Nu mâste jag jobba lite ocksâ. Saknar er!
Ciao, Julia

ps. dom läser Henning Mankell i franskan, pâ franska sâklart. ds.

Hej vardag.

Salut tout le monde.

Annu en kvall ensam i det stora huset...

Idag var min andra skoldag och den var i princip som min forsta, speciell... For det forsta sa vet ingen larare om att dom har en elev som inte pratat franska. Julia ar inte sa speciellt eller valdigt svenskt sa dom varken vet eller fattar. Sedan ar det lite for manga manniskor att halla reda pa, det ar en stor skola med nastan 2000 elever och dom har inte klasser som vi har det. Jag har som tur ar samma klasser med manga och musik, bild och data har jag med Jorgelina. Det var bra att vi traffades innan skolan borjade sa vi fick lara kanna varandra. Vi gar igenom samma sak sa vi vet hur den andra kanner sa det kanns bra att vi har blivit kompisar! Jag har det lite lattare an henne, hon pratar ingen franska alls och inte sa bra engelska. Det finns ocksa en utbytestudent fran Tyskland, Tatiana. Jag ar dock inte helt borta pa lektionerna. Mycket kan jag gissa mig till och sen sa har jag en franska-kompis, en matte-kompis, en data-kompis och en bild-kompis som hjalper mig och oversatter at mig. Min skaps-kompis ar jag dock lite besviken pa. Min moster sa att hennes skaps-kompis blev hennes basta van i USA men min ar inte alls trevlig och vill inte prata. Det ar kanske for att hon tror att jag ar helt efterbliven for jag kunde inte fa upp vart las. Nu kan jag, till Jorgelinas lattnad. Hon hatade nar jag var tvungen att vanta pa min skapskompis sa jag kunde fa ut mina bocker haha.

Schemat ar ocksa speciellt, det ar ett nio-dagars schema och alla har lektioner samtidigt. Det ar en klocka som ringer in till och ut fran alla lektioner med en irreterande signal, tjofadderittan med lok (roman-tropp vet vad jag menar). Man har 4 lektioner a 1 h 15 min varje dag och vi ater var matsack (Lunch=en tonfiskmacka, jag kommer do av undernaring har! Jag som trodde att jag skulle bli fet, jag kommer forsvinna.) i korridoren. Jag hade min forsta engelskalektion idag och dom ar seriost inte bra pa det. Candansare som inte vet vad ordet coins betyder, holy malony.  

Nog om trakiga skolan, mer om det feta landet under Canada!

Vi blev lite forsenade pga en liten aggdonation som som snart ska aga rum. Fam. Lapointe hoppas namnligen att de ska forbli tre aven efter att jag har akt! Jennifer var tvungen att aka till sjukhuset till egoisten Louis stora fortvivlan (jag-stor-mig-spasmen far jag ta en annan dag) . Efter arga amerikaner vid gransen (jag fick svara pa fragor som "har du utfort en terroristattack?" och "var du mellan 1939 och 1945 i samrore med nazi-tyskar?") kom vi antligen fram till Cape Cod och som vanligt korde vi vilse men hittade tillslut en campingplats som foll Louis i smaken (men vi var lite for nara toaletterna, soporna och alla hogljudda amerikanare). Vi hade tre harliga, slappa och soliga dagar pa stranden! Louis surfade, jag och Jen cyklade runt, vi kopte en kajak, vi at en massa god mat trots att vi bodde i en buss (jag i ett talt), vi hittade nya vanner som vi gick ut med, vi holl pa att blasa bort, vi korde vilse flera ganger varje dag, vi drack chai-latte och svenska nubbar och vi kopte billiga skor. Och det ar sant, ALLA I USA AR FETA! Jen och Louis har nu lart sig saga Julia pa svenska och tycker nu att det ar valdigt kul att ropa pa mig.  

Nu skrev jag for mycket igen. Hoppas alla har det bra dar hemma! Jag saknar alla redan. Nu ska jag plugga matte, hej vardag.

Bisous i rectum

Jakob: Jag kommer hem sa fort jag kan! Dop katten till Vroksjab. Puss pa dig varldens basta lillebror <3


RSS 2.0